Нели Топалова готви здравословно Diplomat

n3

Актрисата Нели Топалова, която поддържа перфектна форма със здравословно хранене, показа класа в кулинарията в шоурума на Diplomat Corporation. Красивата блондинка препоръчва готвенето в уреди STONELINE, които запазват качествата на продуктите и ястията се получават невероятно вкусни. Тя изненада гостите на презентацията с няколко вкусни и оригинални ястия – здравословна питка с лимец и хималайска сол, задушено месо от теле-сукалче, тарт с тиквички и плитки от многолистно тесто с кашкавал и шоколад. За любителите на здравословното хранене слънчевата актриса издаде и рецептите си, като уточни, че те стават перфектни, ако се приготвят в уреди STONELINE.

Питка в магически съд без месене
1 супена лъжица захар и 1супена лъжица хималайска сол се слагат върху 1 кубче мая. В купата MOONSTAR на STONELINE се слага брашно от лимец -1кг и семена от чия, мак, слънчоглед,белен и небелен сусам. Размесва се и се прави кладенче, в което се слага 1 яйце и 3 супени лъжици зехтин. Около 700 мл гореща вода се прибавя към маята, разбърква се и получената смес се прибавя към брашното, като се бърка с лъжица. Може по желание да се ползва и миксер, тъй като купата има специален отвор за целта.
Получената гъста смес се затваря с капака и започва да се тупа и обръща. После се оставя да втаса, за около 20 минути тестото заема купата до капака. С намазани с зехтин ръце се правят топки, които се нареждат в тавичка. Може да се намаже със жълтък и да се поръси със семки. Пече се на 200 градуса.

n2

Печено месо от теленце –сукалче

Месото се запечатва за няколко минутки от всички страни на котлона. През това време се приготвя маринатата от мед, соев сос, куркума, горчица и вино. Месото се сваля от котлона и се намазва с маринатата. Престоява 30 минути.
Пече се в захлупен съд STONELINE с нано-покритие от алпийски камък на 120-130 градуса за около 2 часа.

Тарт с многолистно тесто
Взимаме тесто BELBAKE и действаме в зависимост от размера на тавичката – поставяме за дъно, но оформяме и борд. Правим смес от 2 яйца, 400 грама извара,150 грама сирене, 2супени лъжици брашно, копър, нарязан на ситно чесън и изсипваме върху тестото. Нарязаните 400 граматиквички (небелени) нарязваме по дължина с дебелина около 0,5см , напръскваме със зехтин и леко запичаме на плоча. После ги нареждаме красиво за финален слой. Печем във вече загрята на 200градуса фурна, като при слагането намаляваме на 180 градуса. Ако размера на тавичката е по-малък и остават изрезки, може да оформим спиралки от лентички с 1см дебелина и да подредим по края.

n4

Плитки от многолистно тесто

Разделете на три по дължина тестото и направете разрези от двете страни на всяка лента, за да се получат ресни. В средата сложете някои от вариантите за плънка и покрийте с ресните, като редувате, за да се получи ефект плитка. Намажете със смес от жълтък и малко заквасена сметана и ако е солен, вариант настържете кашкавал на ситното ренде. След което печете по познатия начин.
Варианти за плънката:
А -Настържете на едро кашкавал
Б- 2яйца (единия жълтък използвайте за намазване) сирене,печурка, доматче
В –може да се импровизира с пушено пиле или колбас,кремвирши
Г сладък вариант –шоколад за готвене –на парченца или нутела

Снимки Божидар Марков

Публикувано в рубрика:Вкусотии