Галет с домати – старинна рецепта, която се предава от поколение на поколение

Галет с домати – старинна рецепта, която се предава от поколение на поколение

Галетът е старинна вкусотия, чиято родина е Франция, но постепенно други държави започва да правят свои вариации върху вкусния тестен тарт със зеленчуци или плодове. Сочната плънка, хрупкавото тесто, топящата се в устата смес от различни вкусове – всичко това превръща галета с домати в невероятно произведение на кулинарното изкуство.
Ето как да приготвим разкошен галет с домати в български вариант:

Необходими са ви 300 г брашно от спелта или друг вид брашно, 70 г разтопено кокосово масло, 80 мл вода, 500 г домати, босилек и сол.

Смесете брашното с маслото, водата и солта, омесете гладко тесто, сложете го за половин час в хладилника.

Нарежете доматите на кръгчета. Разточете тестото, отгоре наредете доматите, но не докрая. Завийте навътре краищата на тестото.

Поръсете със сол и подправки, печете на 180 градуса до златисто.

Източник: bonapeti.ru

Публикувано в рубрика:Вкусотии