Уиски Фест Пловдив се завръща на 25 и 26 юни с арт програма

Уиски е най-обичаната и популярна вносна напитка и е част от менюто, както на всички заведения, така и на всички домашни празници

w1

След двугодишна пауза организаторите на феста ще представят на пловдивчани и гостите на града обновена концепция, която съчетава градската среда и уличните изкуства с най-новите тенденции в консумацията на уиски.

Уиски е най-обичаната и популярна вносна категория високоалкохолни напитки и е част от менюто, както на всички заведения, така и на всички домашни празници. Културата на създаване и консумиране на уиски датира от векове, идва от Ирландия и Шотландия, пренесена в Европа и САЩ. В наши дни почти няма страна, която да не произвежда уиски.

Японските, тайвански и индийски марки уиски са високо ценени от почитатели по целия свят. Бъчвите – емблема на уиски феста, тази година ще бъдат изрисувани от доказани и млади творци на графити от Пловдив и ще представят характерни символи за града.

Йордан Терзийски, Цветан Узунов, Андон Георгиев, Тодор Атанасов и Николай Добрев са част от творческата банда с четки и спрейове, чийто отпечатък пренася колорит в Капана и централната част на града.

w2

Двудневното събитие на 25 и 26 юни 2021 г. ще посреща посетители между 17:00 и 23:00 часа в пространството зад Халите в Капана. Фестивалът е предназначен за лица над 18 години и няма да се допускат непълнолетни. Билети ще се продават онлайн, на мястото на събитието, както и в определени галерии, барове и магазини в Капана.

Проектът се реализира с подкрепата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019. Световно известни дестилерии ще представят марките си на 14 щанда, обособени в кокетни павилиони, а за никого не е тайна, че уиски коктейлите ще доминират в предложенията.

w3

Водещи експерти и миксолози ще разказват, показват и доказват качествата на представените марки. Двата специализирани уиски бара от града – The Whisky Library и СандъкЪ, също ще се изнесат от уютните си локации за дните на феста и ще допълнят богатия избор от уиски предложения. Музикалният фон е поверен на култовото пловдивско радио XRaydio.

Очаквайте специална за събитието селекция от Vintage Soul, Jungle Exotica, Easy Listening и Rock and Roll. Love Art Studio ще направи работилница за ентусиазираните любители на четката. Дали ще има музика на живо? О, да! Blues Traffic и Никееца ще владеят сцената, а енигматичното танцово шоу на формация Пантарей ще постави кулминация на уиски феста.

 

Цената на 1 билет е 24 лв. и включва автентична дегустационна уиски чаша и 5 уиски кредита, които може да размените на щандовете, както и предпазна маска. Организаторите на фестивала и изложителите подкрепят отговорната консумация и ви съветват да не шофирате след употреба на алкохол.

Публикувано в рубрика:Големите