В Кърджали борят зависимостите с музика и спорт

DEEP ZONE Project дадоха своя музикален принос към проекта

Deep Zone
Невероятно музикално шоу, страхотни спортни страсти и една смислена кауза обединиха гостите на кърджалийския парк Арпезос Север, в неделната вечер. Една от най-големите активности по проекта „Аз имам волята. А ти?“, на сдружение “Долината на Перперек” събра множество привърженици на идеята, че зависимостите сред младите хора може да се преборят, с помощта на активното движение и най-влиятелното изкуство- музикалното.

K 1
Събитието започна с демонстрационни, приятелски футболни срещи под надслов „Ритни зависимостите“. Още от сутринта осем отбора от любители футболисти се включиха в предизвикателството с топка, не заради победата, а за да популяризират спорта като начин на превенция. Екипите бяха формирани от участници между 17 и 28 години, от община Кърджали, а на финала всеки от отборите получи, като емблематичен приз, футболна топка и твърдата увереност, че няма невъзможни неща, в името на благородната кауза.
Еуфорията, на територията на обновения парк Арпезос Север, продължиха любимците от Deep Zone Project. Ева, Дидо и Дани нагорещиха до максимум настроението доказвайки, че музиката и изкуството също може да са верен път към сърцето на младите хора, за да дадат правилната посока за бягство от зависимостите.

K 3
„От сърце благодаря на всички, които бяха част от идеята- каза Мехмед Билял, председател на сдружение “Долината на Перперек”- Този проект костваше на всички замесени много време, енергия и силна вяра в успеха. Благодаря и на г-н Хасан Азис, който също подкрепи с присъствието си събитието, в качеството си на градоначалник и най-вече в качеството си на човек, твърдо убеден в смисъла на добрата кауза.“

K 5
Мехмед Билял сподели и още от дейностите по „Аз имам волята. А ти?“. Проектът, насочен към младите хора, в малките населени места на област Кърджали се развива чрез специално оформени дебати с ученици и родители. „Понякога и едните и другите не знаят какво да правят, ако попаднат в ситуация на изкушение, или ако зависимостта е станала вече факт. Особено остър е проблемът на живеещите в малките населени места, в които битуват едни порядки. В мига, в който младите хора отидат в „големия град“ вече се появяват проблемите, а те не са подготвени за тях.“
Г-н Билял допълни, че актуалното мотивиращо спортно-музикално мероприятие няма да е последната активност по проекта и добави, че всеки, който иска да е част от инициативата може да види повече информация за нея през социалните мрежи и сайта на сдружението:
Web: http://perpereshka.com/
Facebook

Спортно – музикалното събитие „Ритни Зависимостите“ е по Проект № НПИМД-Н3-Т2-016/2021 «Аз имам волята, А ТИ?“, финансиран по НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА МЛАДЕЖКИ ДЕЙНОСТИ ПО ЧЛ. 10А ОТ ЗАКОНА ЗА ХАЗАРТА ЗА 2021 ГОДИНА.

Публикувано в рубрика:Големите