Богдана Вульпе празнува двоен юбилей с благотворителна кауза

bogdana vulpe

Двоен юбилей празнува на 8 ноемри актрисата Богдана Вульпе, която преди броени дни навърши 80 години. На 08.11.2020 г. от 18 часа. в залата на City Art Сентър (бившето кино “Левски” на бул. “Янко Сакъзов” № 30) ще се състои Юбилейна вечер по повод на 80-я й рожден ден и 60 години творческа дейност. Входът за събитието е свободен. Гостите на двойния юбилей на Богдана Вульпе ще се насладят на изпълненията на пиано на Валентин Стамов.
В залата са осигурени всички предпазни мерки според наредбите на Министерството на здравеопазването. Гостите ще влизат с маски. Горещата молба на Богдана Вульпе към гостите е да не й носят цветя, а да направят дарение за Дома на ветераните-актьори.
Богдана Вульпе е известна с рецителите си, сред които „Пазете се! В града има блуждаещи огньове!“ по „Андерсенови приказки“ (над 1500 представления), „Странстванията на Чайлд Харолд“ по Джордж Байрон (над 700 изпълнения), „Гори тилилейски“ по Елин Пелин (над 600 изпълнения), разкази на Хофман, Дикенс, Гьоте, стихове на Иван Вазов, Христо Ботев, Христо Смирненски, Никола Вапцаров.
Актрисата участва в редица български и чуждестранни филми, реклами и тв продукции.

Публикувано в рубрика:Звезди