Яхнаджиев противостои на коронавируса с цветове и бодиарт

m12

Откриването на изложбата на Иван Яхнаджиев АнтивирусНо ще протече по всички правила на социалната дистанция, породена от коронавируса. За да няма на 3 юни струпване на почитатели и ценители в Къщата на София събитието е предвидено да бъде от 17 до 20 часа в салоните и на терасата в дома на актрисата Адриана Будевска на ул. Миджур 12 в кв. Лозенец.

,13
Експозицията, която ще остане в арт пространството до средата на юни, съдържа 16 творби, рисувани по време на карантината. Цветовете им са ярки и свежи, а сюжетите – жизнеутвърждаващи, защото идеята на художника е, че пъстрият колорит е най-добрата ваксина за настроението. А бройката е сравнително малка, понеже Яхнаджиев е подарил платна на медиците на първа линия в Трета градска болница.
За да не стоят празни стените в трите зали на Къщата на София, журналистката Магдалена Гигова, която колекционира картини на художника от повече от 25 години, щедро предоставя част от притежаваните от нея картини. Не е склонна да се раздели с две произведения, които ще бъдат представени на терасата на Миджур 12. Уникалността им се състои в това, че в основата им са черчевета от прозорците на 130-годишна къща. Във всяко от 12 квадратчета вместо стъкло Яхнаджиев е поставил различна рисунка.

m11
Основоположникът на бодиарта в България и този път няма да мине без да погали с четка изящно дамско тяло. Този път моделът няма да е известна манекенка, а спортистка, медалистка от световни и европейски първенства по самбо, сумо и джудо. Също така се занимава с алиш, ММА и казах кураш. Изабел Христова обаче не е само красиво лице и тяло. През цялата карантина тя работи като доброволка, а пряката й професия е да помага на малчугани с психологически проблеми в Детската педагогическа стая.
Антоанета Кисимова от Tony Lans изработи за Изабел специално трико.
В сряда, на 3 юни, гостите в Къщата на София ще научат, че културното средище ще се превърна и в арт-кафе, където ще могат да изпият по нещо освежаващо с приятели на терасата и същевременно да разгледат картините от поредната изложба.

Публикувано в рубрика:Големите