Д-р Ана Пейкова от клиника Дерма-ЕЛИТ: Иновативен лазер заличава татуировки и подмладява

Най-ценното на AlmaQ е, че не е болезнен и много ефективен

22
- Д-р Пейкова, с какво Alma Q се различава от останалите лазери?
- Иновативният лазер Alma Q с бързи и къси импулси навлиза достатъчно дълбоко, за да активира колагена, но не нарушава епидермиса и затова след процедура с него няма възстановителен период. Лазерът Alma Q прониква в дермата, там където са фибробластите, клетките които произвеждат колаген, без да уврежда горния слой. За момента Alma Q разполага с най-съвършената измислена досега технология за подмладяване на кожата без болка и без нужда човек да си остане няколко дни у дома, докато отшумят последствията.
- Освен за подмладяване за какво още се използва?
• ¬Alma Q е универсален боец – използва се при стягане и оформяне на горен и долен клепач, лицев контур и шия. Изключителен ефект дава при заличаване на татуировки. А това, че не нарушава целостта на кожата и е напълно безболезнен е най-голямото му предимство.
• Лазерът Alma Q разполага с различни приставки. С тях се генерират различни дължина и интензитет на вълната. Това дава богата гама от възможности – да се въздейства на различни нива и несъвършенства. Едно от предимствата е премахване на всякакви пигментации – естествени и изкуствени. За онези, които са татуирали върху тялото си името на човек, когото вече не обичат – има надежда.

23
• ¬Наистина ли заличава татуировки?
- Някои татуси изчезват напълно, други избледняват. Зависи от вида пигмент, от кожата, от начина на татуирането, от времето когато е правен. Важното е, че вече има решение за татуировките и то не е болезнено.
- Татусите са пигментации, направени по собствено желание. Затова се третират по същия начин като петната. Трудността при тях произтича от качеството на използваното мастило.
- Професионално направените татуировки се заличават много по-лесно. Това не важи, обаче, за цветните рисунки върху тялото. Тогава заличаването е изключително трудно и изисква време, защото червеният, жълтият и лилавият трайно се врастват в кожата.
- При лазера пигментът улавя насочения лъч и това става много по-лесно при тъмните или зелените татуси. Докато при останалите цветове са много о-различни дължините на вълната и по-слабо се повлияват рисунките.
- Тук превенцията е първо да проверим татуиста и да осъзнаем, че татуировката е много вероятно да н остане за цял живот.
- Може ли една татуировка да се премахне изцяло?
- Принципът на премахването с лазер е мощното разделяне и разкъсване на пигмента. Лъчът го раздробява като с пневматичен чук на много, много ситни частици, след което клетките на имунната система ги елиминират. Много зависи от типа кожа, от имунната система, от използваните пигменти, колко стар е татусът.

24
- С новия изключително мощен лазер Alma Q татуировката избледнява, почти не се вижда и накрая се премахва на 100 процента.
- Значи, ако искаме да си татуираме „Обичам Гошо“ трябва да е в тъмнозелено или тъмносиньо, за да можем да го заличим, ако любовта се разсъхне след време?
- (смее се) Тъмните пигменти улавят много добре лазерните лъчи и реагират. Трябва да уточня, че когато се премахват татуировки непременно се оставя обезболяващ крем, защото лазерът прониква в дълбочина. Подобен крем не е необходим при пигментните петна, защото пигментът по-слабо улавя лазерния лъч. Затова те се третират на една или две седмици, докато пигментните петна се обработват с интервал от шест и до осем седмици, за да може кожата напълно да се възстанови.
-
- Колко процедури са необходими?
- Когато става дума за лифтинг, необходимите процедури са четири, а при татуировки може да се наложат повече.
- Има ли противопоказания?
- Единствените противопоказания са при рак на кожата, бременност и кърмене.

https://www.facebook.com/watch/?v=801990150233070

Заличаване на татуировка с лазер Alma Q в клиника Дерма ЕЛИТ на ул. “Мур” 72. Иновативният лазер в клиниката на д-р Ана Пейкова е най-сигурният и безболезнен начин за избавяне от нежеланите татуси

 

Публикувано в рубрика:Големите