Трима посланици откриха осмия Уиски Фест София

72-годишна напитка е голямата атракция на престижното събитие

WHISKEY-FEST-SOFIA-2019 (1)

На чист български език посланикът на Великобритания Ема Хопкинс откри осмия Уиски Фест София 2019. Тя сподели, че за нея е чест да открие най-престижното уиски събитие в Централна и Източна Европа и насърчи гостите на тридневния фест да учавстват в томболата, която ще направи София още по-зелена. „Няма лошо уиски, просто някои уискита са по-добри от други”, завърши тя речта си с цитат от Реймънд Чандлър. Посланиците на САЩ и Ирландия също приветстваха гостите на Уиски Фест София 2019, които препълниха Sofia Event Center в Парадайз Център на откриването на тридневния фестивал на качествените напитки.
Голямата изненада за любителите на класните питиета е 72-годишното уиски Genesis Mаcallan в кристален декантер, сътворен от майсторите на Lalique. Разкошният декантер е с цена 120 000 лв. и е единствен за България, в цял свят има само 600 броя от колекционерското бижу.

WHISKEY-FEST-SOFIA-2019 (3)
Изискани вкусове, редки и екзотични уискита, отделна зала за ром и коняк, тераса с вкусотии и жива музика очаква посетителите на Уиски Фест София 2019, който продължава на 26 и 27 октомври. В съботната нощ ще спим един час повече заради смяната на времето, и ще сме по-отпочинали за третия ден на престижния фестивал. Над 300 вариации на 101 марки уиски от цял свят, сред тях и собствената марка Уиски Фест София, ще бъдат опитани от гостите на феста. Един от посетителите ще спечели пътуване до три дестилерии в Шотландия за двама души, както и Golden Tour на култовата атракция The Scotch Whisky Experience в сърцето на Единбург.
Майсторски класове, водени от световноизвестни експерти, привличат истинските ценители, които искат да научат повече за тайните на създаването на качественото уиски. На феста се предлагат ексклузивни уискита, за които ще има ограничение в броя на закупените бутилки.

w4
Посетителите на Уиски Фест София се радват на бариста кът с изключителни кафе напитки, фууд корнерът предлага гурме специалитети и сочни меса със сосове от уиски. Специално за любителите на пури има отоплена тераса, където да се насладят на вкуса и аромата на страхотни марки. Нови уиски-коктейли, които са супер модерни в момента, се приготвят на място, а приятните моменти с нови и стари приятели на Уиски Фест София са незаменими. Най-престижното уиски събитие у нас привлича почитатели на класните напитки, които харесват феста и заради страхотната атмосфера, която организаторите създават.

 

w7

Стотици хора пристигат от различни краища на страната, за да се насладят на редки питиета, някои от които за първи път са в България. На щандовете, които предлагат разнообразие от вариации на напитки, посетителите се посрещат от истински експерти, които предлагат най-доброто от различни кътчета на света. Не само тези, които идват за първи път на Уиски Фест София, но и редовните посетители ще бъдат изненадани не само от големия избор, но и от интересните активности и събития по време на феста.

Билетите за уиски феста са два вида: тридневният струва 45 лв. и включва тридневен достъп до фестивала, 15 уиски кредита, дегустационна чаша Glencairn, справочник с марките и дестилериите , бутилка вода. Неделният билет е 30 лв., той включва достъп до фестивала само в неделя, 27 октомври, 10 уиски кредита, дегустационна чаша Glencairn, справочник с марките и дестилериите , бутилка вода.
Билетите за осмия Уиски Фест са в продажба онлайн на https://bilet.bg/en/events/whiskey-fest-sofia-2019/1473, а могат да се купят също така и в Sofia Event Center по време на самото събитие. На касите на фестивала се продават допълнителни уиски кредити, а също така „златни” кредити за много специални уискита. Всеки уиски кредит е равен на половин унция – 15 мл – според експертите тов е достатъчно, за да може човек да разбере дали иска отново от същото или е готов за нови усещания. Уиски Фест София е и чудесен шанс за имениците – на Димитровден трябва да се празнува по най-добрия и бляскав начин!
За трета поредна година каузата на Уиски Фест София е засаждане на дъбови дръвчета – с усилията на организаторите на престижното събитие са засадени 1000 дръвчета в Новата гора на София.
Пълната програма и допълнителна информация за Уиски Фест София 2019 ще намерите на www.whiskeyfestsofia.bg и https://www.facebook.com/whiskeyfestsofia
За повече информация може да пишете на електронен адрес info@whiskeyfestsofia.bg
Всички удоволствия, които предлага Уиски Фест, са достъпни само за пълнолетни лица. Организаторите и официалните представители на марките апелират: Консумирай отговорно!
www.konsumirai-otgovorno.bg
Снимки Уиски Фест и ALINA

Публикувано в рубрика:Големите