Гранд Хотел София протяга ръка на студентите от НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“

Класически текстове и модерна драма в градината на Гранд Хотела това лято!

002
Освен познатата и обикната от столичани форма на забавление със средствата на стенд ъп комедията, това лято най-класния столичен хотел, популярен с безупречния си вкус и стил от една страна и не лишен от дързостта да рискува с нетрадиционни събития и развлекателни инициативи от друга, организира за гостите си поредна провокация.
Бъдещите театрали на НАТФИЗ от класа на Пламен Марков ще представят свежия си прочит на класически драматургични и литературни текстове, джаз импровизации и „Ускорен курс“ по Молиер, Шекспир, Чехов и пр класици, които ще звучат свежо и изненедващо модерно чрез интерпретациите на младите творци. По този начин легендарното, екстериорно пространство на хотела ще запази класическото си безкомпромисно звучене и в същото време ще даде шанс на нови фенове да открият очарованието на градината и класната кухня на Гранд кафе.

Анотации за представленията на студентите от НАТФИЗ

1. Интерпретации по неочкавани сюжети са кратки сценични форми изградени на база, класически и недотам познати литернатурни текстове, които младите театрали оживяват по непедозирано оригинален и експресивен начин. Забавлението и изненадващите провокации върху онова, което сте си мислели за познато са гарантирани!
2. Джаз стандарти – нестандартно! Студентите рискуват с лични интерпретации върху вечните теми от джаз класиката. Не сте слушали джаз в по-смели вариации. Заповядайте за да се убедите, че джаза е младост а юли месецът на красивите срещи!
3. Градините на Шекспир – част първа или ускорен курс по Шекспир. В тази вечер на помладежки дръзкия флирт с вечните шекспирови образци ще откриете неувяхващата свежест на словото на барда от Стратфорд и още нещо, за което не сте подозирали до срещата с младите интерпретатори и окриватели на сценични инвенции.
4. Градините на световната класика или ускорен курс по Световна класика за театър – Какво научиха студентите от НАТФИЗ от срещата с ненадминатите класици творили за голямата сцена и какво ново откриха в откъси от най-ярките произведения създвани някога за театрална сцена. Имате уникалния шанс да срещнете драматургичните титани в условията на лятна прахлада и градински шарм, по-живи, млади и свежи от всякога!
5. Ускорен курс по Шекспир втора част – представя поредна доза жив, вечен, мъдър и ненадминат драматургичен език, бълбукащ от летен трепет и дебютантско вълнение в интерпретациите на младите дарования от НАТФИЗ. Евъргрийнът Шекспир в градината на дръзките експерименти, които дълго ще помните!

Публикувано в рубрика:Животът