Запиши се за участие в Първата предприемаческа лятна програма на село за 5 дни Zero Start

Защо на село? Защото е време да излезем от матрицата „9-5“ и защото Не Нулата в важна, а Стартът! Осмеляваш ли се? Кандидатствай до 10 май 2019 г.

zero1

От 26 до 30 юни 2019 г. близо до Ботевград ще се проведе Първата на Балканите Предприемаческа програма на село за 5 дни Zero Start, която ще обостри всичките ти сетива. Организира се от Neftelimov.com и „Номадско ЕдинЕние“.
В рамките на 5 дни програмата ще те подложи на различни предизвикателства, с които коренно ще се промени начина ти на мислене. Ще си докажеш, че излизането от зоната на комфорта може да бъде забавно и приятно с правилните инструменти и ситуации. И всичко това сред приРодата!
Въпросът е: дали Ти си готов да излезеш от зоната си на комфорт и да се впуснеш в това приключение с неочакван край? Zero Start ще развие предприемаческите и лидерските ти умения. Ще ти даде пряк достъп до ресурси в предприемаческата екосистема и възможност за развиване на проект, решаващ даден проблем, открит точно от Теб.

zero2
За да кандидатстваш, не е нужно да имаш досегашен досег с предприемачеството, нито да имаш предварителни идеи. В първия ден ще те разпределят в 5 екипа по 4 участници и ще започнете заедно от нулата по пътя към откриването на проблем, решението на който е по вашите общи възможности, експертизи и опит.
Лекциите са концентрирани в рамките на максимално 1 час на ден, а останалото време е за практическа работа по групи с подкрепата и помощта на 5 доказани професионалисти в своята сфера в ролята на ментори. Заедно ще преминете през 6-те основни модула на Zero Start:
1. Генериране на проблеми;
2. Вземане на обратна връзка по дадените проблеми;
3. Избиране на един проблем, на който може да приложим решение;
4. Целеполагане;
5. Първи стъпки при осъществяването;
6. Презентиране.
Всичко това ще се случи в двора на ZeLLin House, която е на 50 км от гр. София и на 3 км от гр. Ботевград. В края на Ден 5 ще си тръгнете с работеща концепция за 5 проекта, решаващи 5 проблема.
Но разбира се, това не е всичко! Организаторите допълват пейзажа с:
1. Разходки в гората;
2. Рисуване с въглен и творчество с керамика и дърво;
3. Прожекции под звездите;
4. Три хапвания на ден с домашно приготвена храна от фермата и градината ,,на съседа‘‘;
5. Четири нощувки в хотел или в палатка под лунното лятно небе;
6. Кулинарно предизвикателство Entrepreneurs’s Kitchen;
7. Скачане с бънджи от балон;
8. Десерти с насекоми;
• И още много изненади…
Защо на село? Защото е време да излезем от матрицата ,,9-5‘‘ и защото Не Нулата е важна, а Стартът! Осмеляваш ли се?
Кандидатствай до 10 май 2019 г. на: zerostart.neftelimov.com

zero3
За организаторите:
Цветина Петкова е авантюрист и търсач на новото. Борец за човешките права по образование – някои му казват „юрист“. След дълга борба в същата сфера през 2014 г. стяга куфара и заминава за Арабските емирства, където живее близо 2 години и събира околосветски съкровища.
Завръща се в България и от 2017 г. досега консултира правно граждански организации и компании в частния сектор в България. Същата година дава начало на проекта „Номадско ЕдинЕние“ – мрежа от хора, места и проекти. Мисията на проекта е продължение на личната мисия на Цветина за завръщане на младите хора по-близо до приРодата – в малките населени места. Чрез съживяване на родните ни къщи, които да трансформираме в социални средища за обмен на международни практики, събития и социални иновации.
От 2017 г. досега Цветина формира Общност от многоцветни експерти, с които заедно са се заели да съживят първата локация – ZeLLin House (къщата на бабата и дядото на Цвети), която трансформират в coworking & coliving пространство. Това е само първата стъпка, следващата е трансформиране на цяло село в Глобално село, където стартъпи, дигитални номади и корпоративни екипи да споделят приРода, предприемачески събития, фестивали, концерти и общ ритъм за живот. Защо? Защото България е Свобода.
Петър Нефтелимов e основател на Блога за практическите съвети за бизнеса Neftelimov.com, който има 9 официални автори и още толкова гост-автори, и на „Указател за професионалисти“, където всеки може да си направи безплатна професионална онлайн страничка. Позитивен журналист в Позитивната медия на България „Успелите“, където за над 2 години има над 230 свои статии, от които повече от половината са интервюта с успели българи в страната и извън границите ѝ. Четени са над 80 000 пъти.
Лятото на 2018 г. се включва в стартовата инициатива Euro Velo for All на 5-има ентусиасти от Balkans Everywhere. Заедно изминават 300 км за 5 дни със специална триколка по поречието на река Дунав. Инициативата цели насърчаване на равните възможности в областта на алтернативния туризъм в България. Повишаване на осведомеността относно липсата на инициативи, които включват хора с различни потребности.
Петър е част и от екипа на Jamba – Career for all, където се бори за равен старт на хората с различни възможности. В тази връзка се включва в бягане 21 км в тандемен отбор заедно с ултрамаратонеца Краси Георгиев на Софийския маратон 2018 със специално създадена за случая количка. Също се включва през месец октомври 2018 г. като посланик в кампанията „Равенството значи повече“ на Jamba, целяща да насочи вниманието на обществото към правото на равен шанс за хората с различни възможности. Заедно с предприемач и експерт онлайн медии Жюстин Томс са на различни места в метростанциите на София.
Бил е лектор на International Youth Conference 2018 – Krusevo, Македония, където представя различните аспекти на разнообразието. Получава специална награда от конкурса „Сайт на годината 2018“ за успешно младежко онлайн присъствие.
Студент е по биотехнологии в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Получава специална награда от конкурса „Студент на годината 2018“. Според него животът ни е отражение на живота в нас самите на клетъчно ниво. Ключът към успеха е в нас самите и за да имаме успешни взаимоотношения, трябва първо да изучим взаимоотношенията на молекулно ниво.
За Петър успехът не се мери с броя цифри в банковата сметка, а с броя животи, които си променил към по-добро!

 

Публикувано в рубрика:Животът