Вихрони Попнеделев събира София в Нирвана

Градски шедьоври в галерията на Ники Младжов

vihroni i niki mladzhov
Вдъхновяващи места от цяла София ще се съберат в столичната галерия Нирвана на 25 март, когато пред подбрана публика ще бъде открита изложбата на професор Вихрони Попнеделев „Софийски градски пейзажи“.
Прочутият художник, известен с чувствената си естетика, ще покаже романтиката и динамиката на столичния пейзаж в галерията на Ники Младжов, известна като един от най-изисканите арт центрове у нас. В галерия Нирвана се представят стойностни творби на автори от различни векове и държави.
Ритъмът на големия град през призмата на професор Попнеделев ще бъде представен пред известни актьори, певци, художници, скулптори, писатели и бизнесмени.

vihrony

Талантливият творец, който преди дни отпразнува рождения си ден, е известен с това, че в платната си възпява радостта от живота. „Животът е весел“, повтаря той и всяка негова картина зарежда със слънчевите си цветове и непринудеността на изображението. Градските шедьоври на Вихрони Попнеделев показват София в цветове и образи, които ни карат да забравим сивото ежедневие и да се отдадем на пролетни мечти. Неповторимият стил на професора, известен с това, че през пролетта рисува пейзажи, ще напълни трите зали на галерия Нирвана с красота и положителна енергия.

765

Прочутият у нас и в чужбина художник е спечелил любовта на критиката и признанието на колекционерите на съвременно изкуство. Професор Попнеделев е носител на много престижни награди, негови картини са в много частни колекции, а сред почитателите му са известни бизнесмени, хора на изкуството и меценати. Вихрони Попнеделев е един от основоположниците на групата за авангардно изкуство “Градът” заедно с Андрей Даниел, Божидар Бояджиев, Греди Асса, Недко Солаков и Филип Зидаров.
Изложбата на професор Вихрони Попнеделев ще остане в галерия Нирвана до 14 април.

Публикувано в рубрика:Големите