Будителят на паметта, Румен Манов, е Будител на годината, на Радио FM+

Buditelite

За четвърта поредна година Радио FM+ организира кампанията “Будител на годината”. Инициативата фокусира вниманието върху личности, направили през годината нещо стойностно и значимо, със силно духовно послание и отзвук в медийното пространство.

Ognian Gerdjikov i Iva Doicinova
Заради начина, по който осмисля родолюбието, заради забележителното проект „Приказка за България”, обогатяващ познанието за историята ни, заради осмислените поводи за родолюбие, Румен Манов е Будител на 2017г, избран от слушателите на Радио FM+. „Будителят на паметта” получи уникалния плакет „Златен ключ“, по време на церемонията в „Резиденция Тера”, а наградата бе връчена от д-р Милен Врабевски, първият носител на титлата през 2014 г.

Hipnotic
„Будител на годината не е класация или състезание. Всички номинирани са достойни будители!- сподели инициаторът на кампанията Ива Дойчинова- Тази инициатива е начин да осмислим духа на обществото и да насочим вниманието и признанието към онези каузи и идеи, които създават по-добро бъдеще”.

Rumen Manov
Над 10 000 от слушателите на Радио FM+ подадоха своя вот за някой от номинираните. Всеки от будителите получи грамота „Будител на 2017г.”, а почетния диплом, бе за Дядо Панде Евтимов – пазителят на българщината в Македония.
Традиционно партньорите на кампанията връчиха свои специални награди към някои от номинираните.

Placet Zlaten kluc
Фондация „Българска памет” отличи Силвия Захариева любимата учителка от Математическата гимназия “Д-р Петър Берон” във Варна. Нейните възпитаници получиха най-големия приз от конкурс на НАСА за Космически колонии.
От строителна фирма „Стримона” спряха своя избор на Будителят на България извън България, д-р Анелия Хохвартер, един от най-успелите български лекари в чужбина. Международно признатата офталмоложка застана зад каузата “Локомат за България” – купуване на първия за страната ни робот, който ще помогне на хора с двигателни проблеми да проходят.
Vivacom, традиционно подкрепящи кампанията, още от нейното създаване, дадоха своята награда на Будителския проект на годината, 50 места от българската история извън България. За да я получат, на сцената излязоха момчетата създали първото по рода си издание, представящо историята на значими за българите места, останали извън съвременните граници на България.
Специалната награда от екипа на Радио FM+, уникален плакет талера „Велики български владетели”, изработена от арт работилница „Артикос”, също бе дадена на един от номинираните. Ива Дойчинова, като водещ на церемонията заедно с Андрей Захариев, връчи талерата на Ивайло Шопски. Будителят на родолюбието развълнува публиката и предизвика бурни аплодисменти с думите си: “Не е българин този, чийто баща е българин… Българин е този, чийто син ще бъде българин!”
Екипът на Радио FM+ благодари на БНТ, които като основен медиен партньор заснеха церемонията.
Радио FM+ изказва и специални благодарности на Жана Жекова и Anrews Fashion Studio за прекрасните облекла на водещите.
За страхотното ни настроение се грижеха елегантните дами от трио „ Хипнотик”.

Публикувано в рубрика:Големите