Маестро Камджалов посрещна рождения си ден в Къщата на София

НАСА неотдавна кръсти астероид на музикалната звезда

kamjalov1

С думите : „Ваш съм, питайте!“ влетя маестро Камджалов в Къщата на София, навръх рождения си ден. Десетки фенове на философа-диригент се бяха стекли в залата, събирала легендарната бохема на стара София по времето, когато къщата е обитавана от наследниците на легендарната актриса Адриана Будевска. Тя самата е доживяла последните си дни тук.

kamjalov2
Желаещите да зададат въпрос на явлението в класическата музика бяха много и на всички въпроси беше искрено и изчерпателно отговорено.
Най-голям бе интересът към творческия процес и професионалните тайни на диригента. Запознатите отлично с подробности от кариерното развитие и личния живот на твореца сериозно затрудниха домакина на вечерта с провокативните си питания за работата му над Симфонията „Фауст” на Лист, с която се откри новият сезон на „Генезис оркестра“ и „Музикална лаборатория за човека“. Маестрото обеща разтърсващо преживяване, гарантирано от пределната искреност и себеотдаване от страна на всички артисти, голяма част от които пристигат от далеч, където са концерт-майстори, солисти и на предни позиции в афиша на най-популярните музикални театри.

kamjalov3
Гости на събитието бяха известни журналисти, музиканти, граждани и публични личности.
За пореден път, Йордан Камджалов доказа, че няма маловажна среща с публиката и че словото и музиката са равноправни а той отлично владее и двата похвата за себеизразяване.
Срещата дискусия беше последвана от изискан коктейл, на който гостите продължиха неформално общуването със звездата на чието име НАСА нарече астероид неотдавна.
„Никой не е безгрешен и не е ангел – каза маестрото – на хората им е трудно, тук на земята. Ето, например, аз за да съм навреме при вас, се наложи да пристигна за 40 минути от Благоевград. Направих някои нарушения, но цената си заслужваше!“
Домакините на Къщата на София подариха символичен дар на маестрото и пожелаха нови музикални и лични върхове за покоряване!

Публикувано в рубрика:Големите