Носителката на „Златна игла” Мерлин Арно създаде колекция за „Покана за пътуване” по БНР

Тв водещи дефилираха по пера за… радиопредаване
Гайдарят на Валя Балканска – Петър Янев свири в Къщата на София

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ако се чудите каква може да е връзката между пера от екзотични птици, гайдарят Петър Янев, почетен консул на България в Конго и предаване по БНР, отговорът е още по-озадачаващ – пътешествията!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Журналистката Магдалена Гигова представи „Покана за пътуване”, което тръгва на 5 ноември по националното радио по характерния за нея пъстър и нестандартен начин в новото арт-пространство на столицата – Къщата на София, дом пропит от неповторимата атмосфера на стария „Лозенец”, в който е изживяла последните си дни легендарната актриса от Народния театър Адриана Будевска.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
След като обясни идеята предаването „Покана за пътуване” да отвежда слушателите в неустоимо красиви и интересни, но неизвестни кътчета от България, да ги запознава с важни за нас места, извън страната и да кани събеседници, които да разказват за незнайни земи от първо лице, Маги Гигова, облечена в костюм за танца гарба от индийския щат Гуджарат, покани носителката на „Златна игла” от Академията за мода Мерлин Арно.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

В тон с тематиката на предаването тя бе избрала марокански костюм. Атрактивната дама призна, че е създала част от колекцията с тоалети от пера специално за представянето и идеята й била те да бъдат показани от стюардеси, но графикът на България еър осуетил намеренията й и от всички летящи красавици на земята се оказала само една. С фееричните костюми от пера на ему, щраус, бойни петли и птицата феникс дефилираха телевизионни водещи и се оказа, че при желание спокойно могат да вземат хляба на всеки топмодел. Ева Кикерезова от БНТ, Кристияна Стефанова от Канал 3, Гери Дончева и Олга Узунова от Би Ай Ти и стюардесата от България еър Ана Тодорова предизвикаха масова завист у дамите и вълна от неосъществени желания у господата.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
„Птиците са най-големите пътешественици. Затова колекцията е изключително подходяща за представянето на „Покана за пътуване”, заяви Мерлин Арно след аплодисментите.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Магдалена Гигова не пропусна да благодари на Националното радио, че и е дало възможност, на половинката си Николай, че подкрепя и най-щурите й идеи и на д-р Милен Врабевски, с когото осъществява и новия си проект.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
В унисон с етно-лайтмотива на вечерта и почетният консул на България в Конго, Теодора Игнатова, бе облечена в стилизирана африканска носия. Напук на представата за екзотика, тя обяви, че след 20 години живот в странство, е усетила магията и сакралното звучене на гайдата. Затова подпомага с всички средства създаването на школа по гайда и основаването на Национална асоциация на гайдарите. Тогава Петър Янев, гайдарят на Валя Балканска засвири и… въздухът затрептя с онази особена омая, която само народната музика може да създаде. Разговорите секнаха и присъстващите ако не осъзнаха с умовете си, то почувстваха със сърцата си , че мелодията на гайдата, свещеният инструмент на траките, е закодирана в гените ни.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
През останалото време на партито звучеше музиката от трите албума на д-р Милен Врабевски, в които участват световни звезди като Джон Лоутън от „Юрая Хийп”, Джон Пейн от „Ейша”, Саймън Филипс и Джоузеф Уилямс от „Тото”.
Теодор Борисов, който заедно със Светослав Марков ще има рубрика в „Покана за пътуване”, издаде някои от „50-те български места от българската история отвъд България”, за които ще разказват по БНР.
Магдалена Гигова, която е водеща и на предаването за здравословен живот „О!Здравей” по Би Ай Ти, обясни на пръв поглед невъзможното съчетаване от родопска гайда и ревю от пера на екзотични птици с характера на предаването, което ще се стреми да представя и поводите за родолюбива гордост, и кътчетата от „Тайната България”, останали скрити пред очите ни, и места, където дори синя каска не би отишла доброволно.
На същия принцип бе подбрано и менюто от класическа българска баница, китайски и филипински снаксове, съчетано с тематичното вино „Приятели мои” от „Леопард трейдинг”, уиски и водка от „Максиъм” и енергийни напитки Tonino Lamborghini .
Сред приятелите, стекли се да съпреживеят празника на Маги Гигова бяха директорът на Радио София Светослав Костов и дясната му ръка Радомира Михова, легендарният радиоглас Божана Димитрова, председателят на Съюза на журналистите Снежана Тодорова, звездата от „7 часа разлика” Евелина Борисова, носителките на титлите „Мисис България”, „Мисис Баба” и „Мисис Дама на годината” – Елен Караколева, Ради Орцева, Капка Амзина, Татяна Трайкова, Милена Шаркова, Анелия Петкова, Мадлена Иванова, Нели Пандилова и тяхната „предводителка” и продуцент на конкурси за красота Меги Савова.
Певицата Катя Близнакова поднесе здравец с корен, та Маги Гигова да не прекъсва никога връзката си с корените. Бизнес дамите Мариана Печеян, Катя Ковачева и Славка Занева, посланик Румен Събев и съпругата му (в характерни тайландски и виетнамски носии), лекарката на дипломатите д-р Вера Китова, пиар експертът Ива Екимова, бившият царски мандатоносител Весела Драганова, колеги на Гигова от ФИДЖЕТ (Световната федерация на пътуващите писатели) и много журналисти се забавляваха и вдигнаха наздравица за успеха на предаването „Покана за пътуване” по БНР.

Публикувано в рубрика:Животът