Милена Костова – откритието на конкурса “Златна пролет” на БНР

bnr1

Българското национално радио и тази година реализира конкурса за нови поп и рок песни „Златна пролет“, като отличи 11 песни финалисти, които се състезаваха за престижните призове. Сред откритията тази година, беше талантливата певица Милена Костова, която представи песента „Едно начало“ на композитора Ефтим Чакъров и спечели любовта на публиката и най-ценната за всеки артист награда – специалната награда на слушателите на БНР.
„Ти си откритието на конкурса тази година, къде си била до сега?“ – възкликна Мая Райкова, организатор и продуцент на събитието, веднага щом Милена получи своето отличие.

bnr2
Милена Костова е завършила Музикално изкуство, специалност поп и джаз пеене в класа на доц. Етиен Леви. Освен с красивия си глас, тя впечатлява и с визия и чар. Сред професионалните й постижения се нареждат многократните й изяви с Биг Бенд Пловдив, Филхармония Пловдив, рок група Хоризонт, с която имат и издаден общ сингъл “1000 нощи”, включен към втория студиен албум на групата; участие в много уъркшопи и образователни проекти в сферата на музиката, награди от конкурси за изпълнители (Полша 2000; „Откритие“ Варна 2008). След завършването на висшето си образование заминава за Дания, където се установява за 5 години и продължава музикалното си развитие. През 2013 година участва със своята група в музикалния биографичен филм за най-успялата датска певица – вокалистката на световно известната група Акуа – Лине Нюстрьом, което е отразено във всички скандинавски медии и се счита за едно от големите постижения на българската певица на международна сцена. Участва в много уважавани и доказани международни формации, с които прави участия в Дания, Швеция, Германия, Холандия, Англия, Естония, Норвегия, а дългото време, прекарано в чужбина, използва за усъвършенстване на своите способности и натрупване на богат професионален опит. Това отговаря на въпроса защо не сме я виждали до сега на българска сцена и песента „Едно начало“ е наистина начало на творческия път на певицата в родината. Милена не ограничава талантът си в един музикален стил – тя изпълнява с еднаква страст както поп и рок музика, така и джаз. Пленява всяка публика с неподправения си чар и чувствените си вокали. Създава изискана и елегантна атмосфера на всяко свое участие.
В момента Милена ръководи своята музикална формация ” Good Company ” и свой образователен проект – “Всичко за джаза”, работи усилено върху записите за първия си студиен албум с изцяло авторски поп композиции.
Талантът й не спира до тук – освен, че пее и свири на пиано, тя пише поезия, пише всички текстове на авторските си песни, както и голяма част от мелодиите. Милена дава живот на всяка идея, която се зароди в творческия тандем и я облича в мелодия, думи и чувство.
Едно добро начало за талантливата певица и нейния екип в България.

Тук можете да чуете песента на Милена Костова и Ефтим Чакъров “Едно начало”:

http://bnr.bg/zlatnaprolet/page/edno-nachalo-milena-kostova

Публикувано в рубрика:Звезди