Софийски деца поеха на кон към новата учебна година

33

Какъв по-хубав начин да се сбогуваш с ваканцията, яхвайки някои от расовите и елитни коне на Конна база “Св. Иван Рилски”? Досегът с коня на живо донесе много емоции и радост на малчуганите по време на безплатния урок по езда, който конната база поднесе на десетки софийски деца пред новата учебна година. Конната база гостува на Декатлон Подуяне в столичния квартал Левски Г, като сбъдна мечтата на много софийски деца – да се докоснат и да пояздат чудесните породисти коне да имат едно невероятно изживяване с конете Беркут и Торнадо от ” Конна база Св. Иван Рилски” .

34
Емоцията беше пълна. И не само. Известният физик Целзий препоръчва ездата при лечение на заболявания на стомашно-чревния тракт, а философът Дидро пише трактат за конната езда и нейното значение за човека. В цял свят се използват конете при лечение на редица болести на храносмилателната, нервната, дихателната и ендокринната система, ездата се практикува при болни и здрави деца, подобрява кръвообращението, повдига самочувствието.
По време на демонстрацията, децата и техните родители научиха от екипа на конна база „Св. Иван Рилски“ богата информация за конете, как да се екипирате и да подготвите коня за езда. Малките момичета и момчета успяха да дръпнат за първи път юздите на четириногите и под ръководството на инструкторите от конна база „Св. Иван Рилски“ да почувстват, че Кон Вихрогон е не само любим герой от книжките и екрана, но животно, което може да се обязди. Мнозина от присъстващите се запалиха по ездат и се заинтригуваха как да се включат в групите за начинаещи и напреднали. За целта трябва да посетят базата във Владая в полите на Витоша – местността “Ямите”. Екстремна и полска езда са само част от атракциите, които ги очакват тук.

Виктория Милчева

Публикувано в рубрика:Лапички