Наградиха в клуб РМ най-екстремната българка

penka

Най-екстремната българка е 80-годишната Пенка Балева, стана ясно на наградите  Respect 2015 в столичния клуб РМ. На церемонията, която се състоя под егидата на фирма AVAIR, Z&M private и верига ресторанти „Петлето”, се откроиха личности с невероятен дух. След като получи наградата си от пътешественичката и писателка Магдалена Гигова, Пенка Балева разказа как преди броени дни е скочила от 192-метров мост в Австрия с бънджи. Варненката, която има зад гърба си десетки скокове с бънджи и парашут, се посветила на екстремните спортове след 67-я си рожден ден. Специално за нея художникът Иван Яхнаджиев донесе картина, която нарисувал, вдъхновен от ентусиазма й да е във въздуха.

nagradeni

Сред наградените бяха хип-хоп танцьорът Пламен Любенов и бившата спортистка и танцьорка Цветелина Вълкова. Олимпийката Мерлин Арно връчи наградата, предназначена за параолимпиеца Антоан Божилов. Тя бе получена от вицепрезидента на параолимпийската асоциация Захари Захариев. Три момиченца – Зарина, Рая и Лъчезара получиха награди в категорията „Принцеса със златно сърце” за това, че по свое желание се разделили с косите си, за да ги дарят за изработване на перуки за тежко болни хора.

zarina, lachezara, raia

 

Наградени бяха и близо 1000 жени от цялата страна, които заедно плетат одеялца, за да ги продават за каузите на болни деца и млади хора. Досега дамите от Фейсбук групата „С вяра в доброто – подари надежда” са събрали за различни каузи над 16 000 лева. Част от наградените донесоха разкошно коледно одеяло, което намери собственика си в лицето на бизнесмена Алекс Врабчев, който обаче пожела то да бъде дарено на някое детенце. На събитието се събраха 545 лева за лечението на един страхотен татко – Димитър Йовов, който се грижи за болното си момиченце, но самият той има нужда от животоспасяваща операция, която трябва да бъде извършена след няколко дни. Голяма част от гостите подкрепиха Митко и като изпратиха смс на 17 777 с текст DMS MITKO .

eva

Награда получи и Иван Владимиров, който поправя безвъзмездно инвалидни колички, въпреки че и самият той е обездвижен, както и Вероника Ангелова, която помага на тежко болни хора да се почувстват по-уверени. Носителите на призовете Respect 2015 получиха подаръци от Diplomat, а всички гости се насладиха на аромата и вкуса на вината на Concerto Winery.Сред гостите изпъкваше с екстравагантен тоалет известната столична галеристка Цена Бояджиева, а младата изпълнителка EVA вдигна допълнително градуса на настроението с емоционалното представяне на хита си „Повярвай в мен”. Церемонията Respect 2015 се организира от Асоциацията на брюнетките в България със съдействието на РМ club.

Снимки Божидар Марков за Photogroup

Публикувано в рубрика:Големите