Вили Рай отново бе звездата на XXIII-то издание „Пирин Фолк” Сандански

vili1

Слънчев Сандански приюти артисти, творци, изпълнители, млади и още по-млади таланти от четири държави – България, Сърбия, Македония и Камерун, за да разтърсят сцената и журито на 23-тото издание на Международния фестивал „Пирин Фолк” Сандански.
Утвърдилата се любимка на публиката в Сандански Вили Рай отстъпи само с една точка първото място в конкурса за песен. С атрактивната си песен „Който обич няма”, в която рапира чернокожият изпълнител Анди, спечели и 3-то място на публиката. Българската певица с дългогодишна кариера в Сърбия и участие в Евровизия, бе отличена със 7 отличия, между които бе и наградата на Радио „Веселина“. Песента на Вили Рай-Портлок по текст на Надежда Захариева грабна и приза за текст, което отново я превърна в най-номинираната песен на фестивала.

vili2
За лице на „Пирин Фолк” 2016 бе избрана Невена Цонева, чиито лик ще краси всички печатни материали за следващото издание на фестивала, а за първи път песента-победител на журито и на община Сандански бе една – „В делник и в празник”, изпълнена от Боби Бакалов с композитор Св. Лобошки. Призът за изпълнител отново отиде в изпълнител от Северна България – в русенката Мирела Димитрова, а наградата на публиката бе за Вокална група „Змей Горянин”. Многобройната публика на Летния театър постави на първо място песента „Бащин грях”, изпълнена от Светлин Миланов, а македонската изпълнителка Стойне Николова бе най-номинираната млада певица.

vili3
Организаторът на фестивалът Валентин Пензов получи грамота от Съюза на композиторите в Сърбия за приноса на фестивала за културата на Балканите и за отношенията между България и Сърбия. В двете конкурсни вечери Сандански се превърна в център на балканската музика, а организаторите и кмета на община Сандански – Андон Тотев си пожелаха за следващото XXIV – то издание също толкова добри песни и изпълнители, много настроение и още повече успехи за популярния и обичан фестивал „Пирин Фолк”.
Вики Милчева

Публикувано в рубрика:Звезди