Дипломат в кухнята на Diplomat

poslanik diplomat

Как изглежда традиционната източноизраелска кухня, какви са обичайните продукти и малките кулинарни тайни – всичко това разбраха гостите и журналистите в поредното издание на станалата вече традиция Кулинарна академия на Diplomat, в която готви Негово превъзходителство посланикът на Израел в България г-н Шаул Камиса-Раз.

poslanik gotvi

Той приготви три рецепти, характерни за домашната кухня – шакшука (ястие от домати, чушки и яйца, подобно на българския миш-маш); риба ала Камиса, в което бяха включени: риба „Тилапия” (бяла риба), моркови, лук, чушки и домати; салата от моркови с лют червен пипер. Асистент в кухнята на Негово превъзходителство беше PR-експертът Наталия Димитрова.

poslanik izrael

Освен за да представи традициите на своя народ, посланикът се съгласи да участва в кулинарната академия, за да разкаже за инициативата на посолството да събере помощи и да осигури лекари и психолози за пострадалите от наводнението в гр. Мизия. Акцията, получила името „Топло сърце”, се проведе в рамките на изтеклия месец и освен продукти от първа необходимост, дрехи и лекарства, позволи на пострадалите да се консултират с очен лекар и да получат нови очила безплатно. „Израелският и българският народ са си помагали не веднъж в трудни моменти и затова ние чувстваме българите, като наши братя” – сподели Негово превъзходителство пред развълнуваната аудитория.
фотограф АНТОН МАРКОВ

Публикувано в рубрика:Вкусотии